آفت دهان در کودکان

آفت دهان در کودکان

مقالات

۰۱ آبان , ۱۳۹۷

برای کودکان و افراد خردسال ایجاد آفت دهان بسیار ناگوارتر از بزرگترها می باشد. مشکلی که باعث می‌شود تا درمان آفت دهان در کودکان بسیار سخت‌تر باشد این است که معمولا پدر و مادر ها راه‌حلی برای این موضوع ندارند. اگرچه آفت دهان بیماری خاصی نمی‌باشد و معمولا در اکثر موارد مشکل حادی ایجاد نمی‌کند. اما برای کودک شما در هنگام خوردن و آشامیدن دردسر می‌سازد. معمولا در کودکان زیر ۱۰ سال این اتفاق به ندرت میفتد اما در این مقاله به توصیه‌هایی می پردازیم که اگر کودک شما دچار آفت دهان گردید به سرعت او را درمان کنید. 

دلایل ایجاد آفت دهان در کودکان

علت اصلی ایجاد آفت دهان هنوز به صورت کلی پیدا نشده است اما عواملی وجود دارد که شما با تشخیص به موقع آن‌ها می‌توانید از پخش شدن یا گسترش زخم‌های درون دهان جلوگیری کنید.

عواملی مانند ضعف سیستم ایمنی بدن، تغذیه نامناسب، ویروس‌ها و باکتری‌ها، حساسیت به بعضی از مواد غذایی، برخورد جسم تیز یا خشک با بخش‌های داخلی دهان و همچنین عواملی مانند استرس یا اضطراب می‌تواند دهان کودک شما را دچار آفت کند.

روش‌های درمان آفت دهان

در بسیاری از راه‌حل‌هایی که برای درمان آفت دهان ارائه می‌شود معمولا از مواد غذایی یا محصولات ترکیبی سخن به میان می‌آید که گاها هزینه تهیه و استفاده از آن‌ها بسیار سنگین است. ضمن اینکه استفاده از هرکدام آن‌ها حالت توصیه‌ای دارد و تضمینی برای خوب شدن قطعی آفت دهان نمی‌باشد. راه‌حل‌های مبتنی بر داروهای شیمیایی هم برای کودکان از طرف والدین به سختی انجام می‌گیرد و زیاد توصیه نمی‌شود. بنابراین بهترین توصیه و راه حل استفاده از مواد غذایی سالم و موجود در منزل و صد البته مشاوره گرفتن از پزشک مجرب می‌باشد.

  • در مرحله اول باید غذاهای شور و چرب و تنقلات را از فرزند خود دور کرد. چیپس، شیرینی، شکلات و آجیل از خوردنی‌هایی هستند که کودکان به آن‌ها علاقه شدیدی دارند و استفاده از آن‌ها مراحل درمان آفت دهان را کند می‌کند.
  •  به فرزند خود بیاموزید مرتب از مسواک استفاده نمایید و روش مسواک زدن اصولی را به او یاد بدهید. مسواک کودکان باید بسیار نرم باشد و به آرامی داخل دهان حرکت کند.
  • غذاهای گرم و تند به سرعت آفت دهان را بزرگتر کرده و آن را رشد می‌دهد. بنابراین در چند روزی که آفت مهمان دهان کودکتان است غذاهای سرد بیشتری به او بدهید.
  • مواردی که تا الان بیان شد برای جلوگیری از رشد و کاهش درد آفت دهان بوده است. برای درمان خانگی آفت دهان می‌توانید از عسل طبیعی، آب انگور، چای کیسه‌ای، برگ آلوورا و ... استفاده نمایید اما بهترین حالت این است که کودک خود را به نزد پزشک برده تا نوع زخم را بررسی نماید و بر اساس مشکل به وجود آمده و توصیه‌های علمی او، کودک خود را مورد درمان قرار دهید و سرخود از تجربه‌های شخصی یا پیشنهادهای اطرافیان بهره نبرید.

مقالات مرتبط

gap
میگرن چیست؟ علت، علائم و روش‌های درمانی آن

میگرن چیست؟ علت، علائم و روش‌های درمانی آن

میگرن یکی از شایع‌ترین انواع سردرد است که می‌تواند تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی فرد بگذارد. این درد به طور معمول با علائم ...
۰۳ آذر , ۱۴۰۳
مقایسه انواع دهانشویه، کدامیک برای نیاز شما مناسب‌تر است؟

مقایسه انواع دهانشویه، کدامیک برای نیاز شما مناسب‌تر است؟

انتخاب دهانشویه مناسب برای هر فرد بستگی به نیازهای خاص دهان و دندان او دارد. در این مقاله، به بررسی انواع مختلف دهانشویه‌ها ...
۲۱ آبان , ۱۴۰۳
راه های درمان پوکی استخوان

راه های درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان، یک بیماری خاموش است که به تدریج استخوان‌ها را ضعیف و شکننده می‌کند. این بیماری بیشتر در زنان پس از یائسگی ...
۰۸ مهر , ۱۴۰۳
دهانشویه برای درمان آفت دهان؛ راهی مؤثر و سریع

دهانشویه برای درمان آفت دهان؛ راهی مؤثر و سریع

آفت دهان، زخم‌های کوچک و دردناکی هستند که در داخل دهان، لثه‌ها، یا زبان ظاهر می‌شوند و می‌توانند باعث ناراحتی و اختلال ...
۱۸ شهریور , ۱۴۰۳