علل آفت دهان و پیشگیری از ایجاد آن

علل آفت دهان و پیشگیری از ایجاد آن

مقالات

۱۳ خرداد , ۱۳۹۷

همانطور که در مقالات قبل گفته شد، آفت دهان زخم‌های کوچک و گاها بزرگی هستند که سالانه  تا چندبار مهمان ناخوانده دهان بسیاری افراد می‌شوند. زخم‌هایی که موقع خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و حتی هنگام قورت دادن آب دهان، باعث درد و سوزش می‌گردند. این زخم ها در قسمت داخلی بافت دهان و بیشتر نزدیک به دندان‌ها بوجود می‌آیند. زخم‌هایی که معمولا بین ۷ الی ۱۰روز ماندگار هستند و اکثرا با گذشت زمان و استفاده از روش‌های طبیعی قابل درمان هستند اما اگر در طول این مدت درد و سوزش شما را اذیت می‌کند و زمان بیشتر از آنچه گفته شد، طول کشید، نیاز است که درمان آن را جدی‌تر پیش ببرید. 

علت آفت دهان

همواره سوال بسیاری از کسانی که به این مشکل دچار می‌شوند این بوده که علت بوجود آمدن آفت دهان چیست و راه‌های درمان آن چه می‌باشد؟ و یا چگونه می‌توان از ایجاد آفت دهان جلوگیری نمود. متاسفانه هنوز دلیل قطعی و ثابت شده‌ای برای این موضوع پبدا نشده است و بوجود آمدن آت در دهان هر فردی می‌تواند دلیل متفاوتی داشته باشد اما برخی از دلایل با توجه به نمونه‌های بررسی شده به شرح ذیل می‌باشد.

شایع‌ترین عامل آفت دهان، آسیب دیدن بافت‌های داخلی دهان می‌باشد که آن هم می‌تواند منشا متفاوتی داشته باشد؛ از استرس و فشار گرفته تا ضربه خوردن (مثل مسواک) و یا تغییرات آب و هوایی ( برای مثال هنگام مسافرت ممکن است برخی از افراد دچار آفت دهان شوند). کمبود ویتامین B2 و آهن و ضعف سیستم دفاعی بدن نیز از عوامل دیگر آفت دهان می‌باشد.

درمان آفت دهان

به همان دلیل که علت ایجاد این زخم‌ها هنوز به صورت قطعی مشخص نشده، طبیعتا راه‌حل دقیقی هم برای درمان آفت دهان وجود ندارد و روش‌های ارائه شده در سطح اینترنت معمولا برای همه افراد پاسخگو نیست و همگی براساس تجربه مطرح شده که متاسفانه در کشور ما روش‌های ساختگی (اصطلاحا من درآوردی) در همه حوزه‌ها به ویژه در زمینه مسائل پزشکی و سلامت فراگیر بوده، که توصیه می‌شود حتما با مراجعه به پزشک متخصص به حل مساله به صورت ریشه‌ای بپردازید.

پیشگیری از ابتلا به آفت دهان

برای پیشگیری از آفت دهان رعایت چند نکته ساده و در عین حال بسیار مهم کمک بسیاری به افرادی که از این موضوع رنج می‌برند، می‌نماید، مشروط بر اینکه تمام موارد به صورت منظم اجرایی شود.

  • رعایت اصول بهداشت دهان و دندان از جمله استفاده از مسواک نرم و استاندارد و استفاده از نخ دندان و دهان‌شویه‌ها به صورت مرتب، مهمترین نکته برای جلوگیری از مبتلا شدن به آفت دهان می‌باشد.
  • عدم استفاده از غذاهایی که سابقه حساسیت به آن‌ها در افراد وجود دارد، نیز می‌تواند برای جلوگیری از ایجاد آفت دهان مفید باشد.
  • نخوردن غذاهای خشک که باعث ضربه خوردن به بافت‌های دهان و فشار به آن‌ها می‌شود.
  • مراجعه به دندان پزشک و اطمینان از سلامتی دهان و دندان طبق نظر پزشک متخصص.

مقالات مرتبط

gap
دهانشویه برای درمان آفت دهان؛ راهی مؤثر و سریع

دهانشویه برای درمان آفت دهان؛ راهی مؤثر و سریع

آفت دهان، زخم‌های کوچک و دردناکی هستند که در داخل دهان، لثه‌ها، یا زبان ظاهر می‌شوند و می‌توانند باعث ناراحتی و اختلال ...
۱۸ شهریور , ۱۴۰۳
فواید و مضرات دهانشویه و نحوه استفاده از آن

فواید و مضرات دهانشویه و نحوه استفاده از آن

دهانشویه مایعی است که برای تمیز کردن دهان و از بین بردن باکتری‌ها استفاده می‌شود. این محصول معمولاً حاوی مواد ضدعفونی‌کننده ...
۱۶ خرداد , ۱۴۰۳
بهترین دهانشویه برای جلوگیری از عفونت دندان و لثه

بهترین دهانشویه برای جلوگیری از عفونت دندان و لثه

حفظ سلامت دهان و دندان، نقشی اساسی در سلامتی کلی بدن ایفا می‌کند. عفونت دندان و لثه، از جمله بیماری‌های شایع دهان و دندان ...
۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
خواص روغن اسطوخودوس برای پوست و سلامتی

خواص روغن اسطوخودوس برای پوست و سلامتی

روغن اسطوخودوس به دلیل رایحه فوق العاده‌اش به طور کلی برای کنترل و کاهش اضطراب و استرس، درمان زود انزالی با منشاء استرس ...
۱۴ فروردین , ۱۴۰۳